Κυριακή 12 Απριλίου 2009


Προπτυχιακές Σπουδές


Το πρόγραμμα σπουδών του τμήματος προσφέρει τη δυνατότητα εξειδίκευσης στη Βυζαντινή και Νεοελληνική Φιλολογία (ένας από τους 4 τομείς του τμήματος)· η Βυζαντινή και Νεοελληνική Φιλολογία εντάσσεται στη σειρά των εισαγωγικών υποχρεωτικών μαθημάτων του Τμήματος. Οι ενότητες μαθημάτων που προσφέρει ο Τομέας -εκτός των άλλων- περιέχουν: βυζαντινή θρησκευτική ποίηση - υμνογραφία και λόγια κοσμική φιλολογία, βυζαντινοί ιστορικοί και χρονογράφοι, υστεροβυζαντινή φιλολογία.
Στη διεύθυνση http://www.philology.uoc.gr/gr.htm διαβάζουμε για το πρόγραμμα σπουδών, τη δυνατότητα συνεργασίας (ανταλλαγής) των φοιτητών του τμήματος με πανεπιστήμια του εξωτερικού, το πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών, τις επαγγελματικές δυνατότητες, καθώς και για την υλικοτεχνική υποδομή του τμήματος.
Αναλυτικότερες πληροφορίες για τα μαθήματα που προσφέρει ο υποτομέας βυζαντινής φιλολογίας (Βυζαντινή Φιλολογία, Βυζαντινή Επιστολογραφία, Βυζαντινή Υμνογραφία, κ.ά.), - παρέχονται στην ιστοσελίδα http://www.philology.uoc.gr/courses/2005-2006/gr.htm (χειμερινό & εαρινό εξάμηνο).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου